YÜKSEKOKULUMUZDAN IV. YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM KOOPERATİFLERİ ÇALIŞTAYI KATILIM

22 Eki

Yüksekokulumuz IV. Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifleri Çalıştayı ve Enerji Üretim Tesisi Açılışı'na Katıldı.

KAYSERİ Mobilya Kentte faaliyete geçecek 5 MW kapasiteli güneş enerji santrali açılışı dolayısı ile 12 Ekim Cuma günü 'IV. Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri Çalıştayı' yapıldı. Çalıştaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu ve bakanlık yetkilileri, Mobilyacılar Yenilenebilir Enerji Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Vurgun ve Ülkemizin çeşitli illerinden gelen üst düzey bürokratlar ve Üniversitelerin Öğretim Elemanları katılım göstermiştir.

13 Ekim Cumartesi günü Türkiye'nin ilk yenilenebilir enerji kooperatifi olan Kayseri Mobilyacılar Yenilenebilir Enerji Kooperatifi tarafından kurulan 5 MW’lık Mobilyacılar Enerji Kooperatifi çatı güneş enerjisi üretim tesisi açıldı. Geçen yıl kurulan ve geçtiğimiz Ağustos ayında elektrik üretip satmaya başlayan kooperatifin 36 bin metrekarelik çatı alanına kurulan 35 milyon Türk Lirası değerinde ve 5 MW kapasiteli güneş enerjisi santralinin ilk etabının resmi açılışı 13 Ekim Cumartesi günü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla Kayseri'de düzenlenen törenle yapıldı. Kooperatifin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri'deki toplu açılış töreni kapsamında canlı bağlantıyla yaptı.

Etkinliklere Yüksekokulumuzu temsilen Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Süleyman ÇEVEN katılım göstermiştir.

Ülkemizdeki enerji bağımlılığının öz kaynaklar kullanılarak karşılanması amacıyla yatırıma geçen ve Ülkemiz Enerji Kooperatifçiliğinin ilk yatırım örneği olan Enerji Üretim Tesisi'nin Ülkemize başarılı sonuçlar getirmesini temenni ederiz.