ÜNİVERSİTEMİZ ARICILIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ GİRİŞİMCİLİK YOLUNDA

09 Oca

Düzce Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Arıcılık Programı öğrencileri, sektördeki gelişmeleri yakından takip edebilmek için SBS Bio Çözümler ve Apimaye firmalarına teknik gezi düzenlendi.

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama merkezi (DAGEM) ve Yüksekokulumuz Arıcılık Programı’nın işbirliğiyle, öğrencilerimize girişimcilik ruhunu aşılama amaçlı düzenlen teknik gezide; DAGEM müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meral Kekeçoğlu, yüksekokulumuz arıcılık programı bölüm başkanı Dr. Öğr. Gör. Münir Uçak, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Göç Rasgele ve Dr. Öğr. Üyesi Emine Aydın ile öğrencilerimiz yer aldı.

Yenilikçi ve girişimci bir üniversite olarak öğrencilerine lisanstan itibaren girişimcilik ruhunu aşılayan Üniversitemiz, öğrencilerimizin iş arayan değil iş kurduran bireyler olarak yetişmesi misyonuyla eğitimini ve çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu bağlamda teknik geziye katılan öğrencilere modern arıcılıkta sektörel girişimcilik modelleri, arı ürünlerinin gıda takviyesi olarak üretim şekilleri, arıcılık malzemeleri ve farklı kovan tasarımları, yeni teknik ve teknolojiler tanıtıldı.

SBS genel müdürü Aslı Elif Sunay Samancı ve Üretim Müdürü Taylan Samancı, öğrencilere girişimcilik ve arıcılar ile sözleşmeli arıcılık modellerini anlattı. APİMAYE Genel Müdürü Emre Yıldırım ise; sektörün avantajlarını ve karşılaşılan zorlukları öğrencilerle paylaştı. Ayrıca yeni teknoloji arıcılık malzemelerini ve yeni model kovanlar hakkında da öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü olarak etkinliğin gerçekleştirilmesi sürecinde emeği geçen firma yetkililerine, DAGEM Müdürlüğü'ne ve hocalarımıza teşekkürlerimizi sunarız.

Düzce Meslek Yüksekokulu